Mircea Dușa a demisionat. Guvernul amână numirea unui nou Prefect de Mureș

Pe agenda ședinței Guvernului Orban din 10 Decembrie 2019 s-au aflat mai multe acte normative privitoare la eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. Cu câteva ore înainte de începerea ședinței, Mircea Dușa, Prefectul de Mureș, și-a înaintat demisia, astfel că Guvernul a luat act de decizia unilaterală, în condițiile în care pregătise eliberarea acestuia din funcția publică de reprezentant al său în teritoriu.

Numirea lui Mircea Dușa (foto sursa Internet) s-a făcut cu caracter temporar, în Septembrie 2018, după ce demisionase din funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, în care fusese numit de Guvernul Grindeanu. El i-a urmat lui Lucian Goga, cu care s-a străduit din răsputeri să mușamalizeze demisia oficială a Primarului Sighișoarei, caz care, din punct de vedere juridic, nici astăzi nu a fost clarificat.

Guvernul Orban nu a luat însă și decizia numirii unui nou Prefect, deși în spațiul public se vehiculează că prima opțiune ar fi Mara Togănel, consilier județean din partea PNL.

Comentariile sunt închise.