A fost semnat contractul pentru varianta de ocolire a Sighișoarei

Ieri, 17 octombrie, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Sighișoara cu ASOCIEREA S.C. CLEAN PREST ACTIV S.R.L – S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT S.R.L. – ILCI INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ș. – S.C. PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L, în valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA.

După emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul are la dispoziție 38 de luni pentru finalizarea lucrărilor, care se împart în proiectare (14 luni) și execuția propriu-zisă (24 de luni).

Varianta de ocolire va avea o lungime de 13,057 km. Ea se va desprinde din DN13, în partea de est a municipiului, în apropiere de localitatea Albești, și se va îndrepta tot spre DN13, în partea de nord-est, în apropierea localității Hetiur.

Pe traseu vor fi amenajate un pasaj de 74,12 m pentru traversarea cării ferate și a DN13, un pod de 134,20 m peste râul Târnava Mare și pârâul Satului și un viaduct cu o lungime de 150 m.