Academia de Vară Interculturală 2019

Un alt proiect care este în concordanță cu obiectivele ediției a XVII-a a Festivalului ”Proetnica”, pe lângă seminarul InterKultural, va fi Academia de Vară Interculturală. Programată pentru perioada 19-26 August, ea are tema ”Conviețuirea în comunitățile multietnice” și dorește să ofere cunoștințe despre diferitele forme de protecție a minorităților naționale din Europa.

Scopul este înțelegerea complexității problemelor interetnice din comunitățile multiculturale, respectiv identificarea relațiilor interculturale viabile în vederea asigurării unei conviețuiri interetnice pașnice.

Academia de Vară va oferi tinerilor participanți o platformă de discuții, de schimburi de experiență, de cunoaștere a complexității problemelor interetnice și de promovare a angajamentului civic și a interesului față de protecția minorităților naționale.

Ea se adresează unui număr de 20 de studenți, absolvenți universitari și tineri din România și din țările Uniunii Europene, cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani. Cei interesați de promovarea interculturalității în scopul dezvoltării durabile sunt așteptați să-și depună un Curriculum Vitae și o scrisoare de motivare până în 15 Iulie, la adresa office@divers.org.ro.

Academia va include 3 elemente: pregătirea electronică, formarea și practica. Elementul rezidențial, variat, interdisciplinar și intensiv de șapte zile va echilibra activitățile academice, interactive și sociale și va include ateliere interactive desfășurate de cadre universitare și sesiuni de discuții, studii de caz și prezentări ale participanților la Academia de Vară, vizite de studio și 3 zile de practică la Festivalul Intercultural ProEtnica.

Organizatorii cer ca scrisoarea de motivare să explice motivul interesului solicitantului de a participa la Academia de Vară și modul în care va utiliza și beneficia de această experiență. Selecția se va face în funcție de mediul profesional, țara de origine, rezultatele academice și profesionale și exprimarea interesului față de subiect.

Participarea este gratuită și include accesul la toate cele 3 componente (E-Learning, Training, Practică), toate materialele de lectură înainte și în timpul Academiei de Vară, cazare la pensiunea de tineret din Sighișoara, mese și sprijin administrativ legat de vize (dacă este cazul).