Anuarul „ Alt-Schässburg”, la a 13-a ediție

Începând din anul 2008, Muzeul de Istorie editează anuarul „Alt-Schässburg. Istorie. Patrimoniu, Miscellanea”, o revistă care reunește cercetările de specialitate anuale ale personalului Muzeului de Istorie, studii ale profesorilor de istorie sighișoreni și studii ale unor colaboratori din țară și străinătate. Tematica are la bază istoria locală și istoria României.

În acest an a apărut cea de-a treisprezecea ediție a anuarului, unde, pe parcusul a 169 de pagini, sunt prezentate, de către cei 18 autori, articole cu teme puțin cunoscute din istoria și patrimoniul Sighișoarei, dar și a Transilvaniei.

„Anuarul s-a integrat foarte bine în cadrul revistelor științifice din țară, a fost prezentată și recenzată în diverse reviste și publicații din țară și străinătate, articolele publicate fiind, de fiecare dată, apreciate pozitiv. Prin schimbul inter-bibliotecar, Alt –Schaessburg a ajuns să fie prezentă atât pe rafturile marilor biblioteci din țară, cât și pe cele ale instituțiilor muzeale, fapt ce a determinat pe de altă parte și îmbogățirea bibliotecii noastre de specialitate cu un număr impresionant de volume de la alte instituții de profil, fiind astfel racordați la noutățile din cadrul istoriografiei și a muzeologiei românești. Mai mult decât atât, ne putem lăuda că se poate consulta revista noastră în biblioteci din străinătate.”, a declarat directorul Muzeului de Istorie Sighişoara, Nicolae Teşculă.

Revista se adresează sighișorenilor și tuturor celor interesați de istoria României în general și a Sighișoarei în special. Din păcate, din cauza pandemiei, în acest an nu s-a putut organiza o lansare a anuarului cu ocazia Zilei Naționale a României, dar doritorii pot primi un exemplar trecând pragul Muzeului de Istorie din Sighișoara, de marți până duminică, între orele 09:00 – 16:00.