Cadre medicale din Sighișoara, infectate cu SARS-CoV-2

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat pe pagina sa de Facebook că 9 angajați ai Secției Boli Infecțioase au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, însă sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare.

Direcția de Sănătate Publică Mureș a anunțat că 3 din cei 9 angajați au fost transferați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Mureș, ceilalți 6 rămânând în grija secției sighișorene, încă funcțională, unde sunt active 30 de cadre medicale.

S-ar părea că totul a plecat de la o pacientă recalcitrantă, care a refuzat să țină cont de recomandări.

Potrivit managerului Tanaszi Sarolta, ”Am mai întâmpinat probleme de genul în care ei nu cooperau, nu respectau indicațiile personalului medical. Au solicitat foarte des intervenția personalului în saloane, la ei. Sunt persoane ce reprezintă un factor de risc pentru personalul medical. Acele persoane se adresau cu cuvinte urâte, nu purtau mască, refuzau orice fel de colaborare și recomandare. Am solicitat și ajutorul poliției locale sau a municipiului pentru a calma unii pacienți”, a declarat ea pentru observatornews.ro.

Deși s-a afirmat că pacienta, ulterior decedată, ar fi scuipat cadrele medicale, conducerea spitalului dezminte acest lucru, însă admite că ”există pacienți recalcitranți, ne-cooperanți, care nu respectă uneori recomandările personalului medical și pot expune la riscuri suplimentare”.

Reamintim că Spitalul Municipal Sighișoara a fost desemnat unitate-suport pentru pacienți infectați cu noul coronavirus.