Discuții avansate pe tema șoselei ocolitoare a Sighișoarei

Primim vești importante din partea Ministerului Transporturilor cu privire la banii alocați în bugetul național pe anul 2021 pentru execuția și proiectarea mai multor variante de ocolire, inclusiv a municipiilor Târgu Mureș și Sighișoara.

Varianta de ocolire a municipiului nostru este o investiție estimată la 381,17 milioane de lei cu tot cu TVA, fiind vitală pentru separarea traficului greu de cel de tranzit, reducerea poluării și protejarea centrului istoric recunoscut de UNESCO. Investiția presupune construcția unui pasaj, a unui pod peste râul Târnava Mare, a unui viaduct și a două parcări.

În acest sens, Primarul Sighișoarei, Ioan Iulian Sîrbu, a participat astăzi, 5 martie, la o întâlnire cu Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și Viceprimarul municipiului Mediaș, Dan Sima.

Tot în cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului s-a discutat și despre completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara, care ar asigura o conexiune mult mai bună a zonei cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide.

Ioan Iulian Sîrbu a reiterat că încă din anul 2016, împreună cu colegii din Uniunea Independentă pentru Sighișoara, a inițiat o amplă campanie de strângere de semnături pentru susținerea construirii variantei de ocolire a municipiului nostru.

Am discutat despre gestionarea cât mai eficientă a fondurilor europene, prin proiecte regionale care să asigure dezvoltarea județelor și reducerea discrepanțelor dintre ele. O problemă importantă a acestor administrații o constituie realizarea unui drum expres care să unească principalele orașe, pe axa Sighisoara-Mediaș-Teiuș și crearea unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda. Acest drum expres ar asigura o conexiune mult mai bună a zonei cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide și o deschidere economică către partenerii comerciali din Europa. Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții. În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate, pentru o promovare cât mai amplă a regiunii. I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea, pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”, a declarat Ludovic Orban.