Fundația Mihai Eminescu Trust a lansat proiectul CULTFORT

Vineri, 29 aprilie 2022, Fundația Mihai Eminescu Trust a lansat proiectul CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, printr-un târg cultural interactiv, organizat într-unul din simbolurile cetății medievale din Sighișoara: Casa cu Cerb, la Centrul Cultural Româno-German.

Artiști de pe scena culturală a Sighișoarei au prezentat inițiative și acțiuni pentru care vizitatorii și-au putut manifesta interesul. În total, 26 de inițiative culturale din oraș și din zonă și-au trimis reprezentanți la eveniment, printre aceștia numărându-se pictori și artiști plastici, meșteșugari locali, coordonatori de trupe de teatru, reprezentanți ai asociațiilor de voluntariat, ghizi locali, restauratori în lemn, inițiatori de festivaluri culturale. Evenimentul a prilejuit discuții și networking cultural între participanți, vizitatori și jurnaliști.

Cu ocazia lansării proiectului, participanții la eveniment au prezentat, rând pe rând, demersurile culturale în care sunt implicați, pe de o parte, iar, pe de cealaltă parte, provocările desfășurării lor în Sighișoara anului 2022 și posibile soluționări ale acestora. Alte subiecte abordate au fost: nevoile actuale culturale ale publicului sighișorean și ale vizitatorilor orașului, propuneri de noi inițiative culturale comune și colaborări, dar și sugestii privind implicarea practică a participanților în proiectul CULTFORT. Lansarea a continuat cu un târg cultural interactiv, animat de personaje și muzică medievală, o bună ocazie de conectare culturală a comunității și a publicului larg.

La eveniment au participat membri ai Consiliului Local Sighișoara, oameni de afaceri și din industria HORECA, jurnaliști media locală și națională. Networking-ul cultural a continuat într-un cadru informal în partea a doua a zilei cu un dejun la care au luat parte participanții la târgul cultural.