Încep lucrările de modernizare a căii ferate Brașov-Sighișoara

După ani buni de contestații și procese, lucrările de modernizare a loturilor Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, însumând 86 de km, vor începe în această lună. Traseul face parte din Coridorul IV paneuropean, care, pe o lungime de 2.000 de km,  leagă orașele Nürnberg, Praga, Viena, Budapesta, Curtici, Simeria, Sighișoara, Brașov, București și Constanța.

Potrivit Club Feroviar, contractul de execuție a fost semnat în luna Martie, între C.N. Căile Ferate Române S.A. și asocierea Railworks (Alstom, Arcada, Aktor și Euroconstruct Trading 98), pentru 2,9 miliarde de lei, bani asigurați din bugetul european (prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei) și cel național.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulație de 160 de km/h pentru trenurile de călători, respectiv 120 de km/h pentru trenurile de marfă.

Investiția cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, precum terasamente linii C.F., consolidări, poduri, viaducte, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii şi protecţia mediului.

Potrivit Primăriei Sighișoara, cu acest prilej, principala trecere la nivel în cartierul Târnava II va fi desființată.

Construit între anii 1868 și 1873, traseul feroviar Brașov-Sighișoara a fost inaugurat cu un tren venit din orașul de pe Târnava Mare în cel de sub Tâmpa.