Ioan Dorin Dăneșan, scăpat de returnarea indemnizațiilor

Fostul Primar al Sighișoarei, Ioan Dorin Dăneșan, nu mai trebuie să înapoieze cei 112.272 de lei pe care i-a încasat de la momentul condamnării definitive (07.03.2013) și până la momentul demiterii lui de către Prefect (24.11.2014). Tribunalul Mureș a hotărât, în 18.06.2019, că solicitarea Primăriei Sighișoara e perimată, adică anulată pentru depășirea termenului legal (detalii aici). Ulterior, în 26.09.2019, Curtea de Apel a confirmat decizia primei instanțe și a obligat Municipiul Sighișoara la plata a 800 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată (detalii aici).

Cu alte cuvinte, Municipiul Sighișoara, reprezentat acum de prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, în calitate de Primar demisionar (începând din 03.02.2017), nu s-a grăbit să recupereze prejudiciul creat bugetului local, deși i s-au impus termene repetate pentru conformare. Mai mult, acesta a refuzat să facă știut numărul dosarului de instanță (care este public), sub pretextul că informația ”poate aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al părților implicate în proces” (detalii aici).

Curtea de Conturi, prin Camera de Conturi Mureș, a constatat, în 27.05.2016, că fostului Primar i-au fost plătite necuvenit indemnizațiile, în condițiile în care acesta ocupa abuziv funcția, ca urmare a condamnării definitive la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Nu doar că Ioan Dorin Dăneșan a fost scăpat, astfel, de datorie, în contextul în care mirosul de faliment al orașului e tot mai persistent, dar tot noi vom plăti și cheltuielile de judecată, și-asta pentru că interesele comunității nu au fost corect reprezentate și apărate.

Până la acest moment, reprezentanții Camerei de Conturi Mureș nu au indicat căile de recuperare a prejudiciului și de atacare a persoanelor responsabile, care, iată, se dovedesc, încă o dată, a fi sfidătoare și fără teamă de pedepse.

Comentariile sunt închise.