Lansarea proiectului „Micul architect – Program de educație non-formală în domeniul arhitecturii”

Fundația Mihai Eminescu Trust, în colaborare cu Arh. Noémi Simó, membră a Ordinului Arhitecților din România, a lansat proiectul cultural „Micul arhitect – Program de educație non-formală în domeniul arhitecturii”, finanțat de Ordinul Arhitecților din România.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 Iunie 2019 – 31  Octombrie 2019 și implică 60 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani din 4 sate diferite: Alma Vii (comuna Moșna, județul Sibiu), Archita (comuna Vânători, județul Mureș), Mălâncrav (comuna Laslea, județul Sibiu) și Viscri (comuna Bunești, județul Brașov).

Scopul proiectului este de a proteja și de a pune în valoare, în mod sustenabil, patrimoniul cultural local din mediul rural al Transilvaniei, precum și creșterea gradului de implicare în protejarea patrimoniului cultural local și consolidarea simțului de apartenență și responsabilitate față de acesta.

În prima etapă vor avea loc sesiuni de informare cu privire la proiect, iar ulterior vor fi organizate 16 ateliere creative și practice (câte 4 în fiecare sat), prin intermediul cărora copiii vor fi inițiați în domeniul arhitecturii, prin implicarea lor într-o serie de activități creative menite să le dezvolte abilitățile profesionale și personale.

Atelierele practice servesc, totodată, ca bază de selecție pentru 25 de copii ce vor participa la tabăra de vară cu tematică arhitecturală, pe care Fundația o va organiza în perioada 26 – 30 August 2019, în satul Mălâncrav (comuna Laslea, județul Sibiu).

Lucrările micuților realizate în cadrul atelierelor și al taberei vor fi promovate public, în cadrul unei expoziții organizate în Sighișoara, Județul Mureș.

Prin intermediul proiectului cultural „Micul arhitect” se va crea și consolida un nucleu de copii și tineri, care, în urma atelierelor și a taberei, vor fi sensibilizați cu privire la protejarea patrimoniului cultural și a păstrării arhitecturii locale.

Întregul proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă din partea Ordinului Arhitecților din România, în valoare de 59.374 de lei, la care se adaugă contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust, în valoare de 9.665 de lei.

Comentariile sunt închise.