Locomotiva din fața gării CFR, recuperată pentru mocănița din Sibiu

Asociația „Prietenii Mocăniței” a anunțat că locomotiva din fața gării CFR din Sighișoara a fost ridicată și transportată la Hosman, în județul Sibiu, pentru a fi reparată și repusă în funcțiune pe traseul mocăniței de pe Valea Hârtibaciului.

Locomotiva cu aburi a fost fabricată în 1949, la Uzinele 23 August din București, făcând parte dintr-un lot de 10 locomotive pentru căi ferate înguste operate de CFR. În 1992 a fost transferată de la depoul din Târgu Mureș la depoul din Sibiu, de unde, în 1995, a fost luată și expusă în parcul din fața gării din Sighișoara, în amintirea mocăniței ce a traversat orașul nostru până în 1965.

Potrivit asociației, este singura locomotivă din țară care mai poartă plăcile cu depoul Sighișoara, depou desființat odată cu traseul mocăniței Sighișoara-Agnita. Ea a fost achiziționată la o licitație publică, cu susținerea Asociației „Sibiu Agnita Railway UK”, a Asociației „The Flour Mill”, a Fundației „New Europe Railway Heritage Trust” și Alteței Sale Regale Prințul Charles.

Repatrierea acestei locomotive este un moment deosebit atât pentru mocăniță, cât și pentru județul Sibiu, pentru istoria văii Hârtibaciului și pentru dezvoltarea turistică a județului. Noi ne dorim ca ea să fie doar prima dintre vechile locomotive ale mocăniței noastre care revine acasă, acestea fiind acum împrăștiate prin țară, la Sibiu, Târgu Mureș, București sau Iași. În acest sens, am făcut solicitări la companiile din Ministerul Transporturilor încă de acum un an, în primăvară primind asigurări de la ministrul Cătălin Drulă că ele vor reveni pe linia Sibiu-Agnita., mai spun „Prietenii Mocăniței”.

Municipalitatea intenționează să o înlocuiască cu locomotiva cu abur ce exista înainte aici (denumită „Agnita)” și care, acum, se găsește în depoul Sibiu. Realizată în 1896, la atelierele din Wiener Neustadt din Austria, este singura care mai există din cele 3 locomotive cu abur ce deserveau ruta feroviară Sibiu-Agnita-Sighișoara (celelalte două, dispărute, având denumirile „Sighișoara” și „Apor”). Totodată, ea face parte din patrimoniul național cultural mobil, fiind protejată de Legea 182/2000 și trebuind a fi restaurată.