Medici ai Spitalului Municipal Sighișoara, reținuți pentru infracțiuni de corupție

Direcția Generală Anticorupție informează că mai mulți medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Județene de Pensii Mureș sunt cercetați pentru dare și luare de mită, direct sau prin intermediari, în legătură cu facilitarea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate, fapte care au prejudiciat bugetul de stat.

Este vorba de 3 cadre medicale față de care s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru infracțiunea de luare de mită, respectiv de 3 cadre medicale și 1 funcționar public reținuți pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență.

În cauză, la data de 3 iunie 2021, au fost efectuate mai multe percheziții, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri legate de cauză, 150.145 de euro, 59.495 de lei, 100 de dolari, 39 de inele, 3 brățări, 1 ceas din aur, 11 coliere, 24 de perechi de cercei, 2 broșe, 6 pandantive și 7 bănuți din aur.

Operațiunea a avut sprijinul Serviciului Tehnic al D.G.A. și al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Târgu Mureș.