Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul Măcelarilor

Organizația non-guvernamentală sighișoreană a divulgat câteva dintre planurile sale imediate, unul fiind restaurarea Turnului și Bastionului Măcelarilor: Este vremea să vă dezvăluim un alt proiect pe care MET îl va desfășura în viitorul apropiat. Este vorba despre Turnul Măcelarilor din cetatea Sighișoarei, acceptată în decembrie 1999 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. MET deține un contract de asociere în participațiune cu primăria Sighișoarei, cu scopul de a restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor, astăzi aflate într-o stare avansată de degradare. Vom transforma acest loc într-un mediu atractiv pentru elevii și tinerii sighișoreni, un mediu în care ei vor participa la ateliere de educație non-formală și tot felul de acțiuni dedicate lor. Grație sprijinului financiar venit din partea Fundației Horizon (Olanda) și Fundației Liviu Tudor, vom demara proiectul de restaurare, dar mai avem nevoie de mult mai mult sprijin financiar pentru a finaliza proiectul.”, se arată pe pagina de Facebook.

În 2014, ca o primă etapă a acestui amplu proiect, s-a intervenit de urgență la bastionul turnului construit la sfârșitul secolului al XVI-lea și apărat de breasla măcelarilor.

Tot Fundației Mihai Eminescu Trust i se datorează restaurarea și refuncționalizarea Turnului Cojocarilor, în care astăzi există un atelier al breslei curelarilor și o expoziție.

Cele două turnuri de apărare sunt legate de Poarta Törle, a treia poartă de acces în Cetatea medievală a Sighișoarei.