Narcisa Lecușanu, lansare de carte autobiografică la Sighișoara

La invitația Primarului Sighișoarei, una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, Narcisa Lecușanu, și-a lansat cartea „Povestea vieții mele”. Aflată la a doua ediție, lucrarea autobiografică are un cuvânt înainte ce-i aparține Marianei Gorczyca, profesoară, scriitoare, jurnalistă și membră a Uniunii Scriitorilor din România.

În Sala Barocă a Primăriei au fost prezenți tineri sportivi ai CSM Sighișoara, ai CSS Sighișoara, antrenori, membri ai Executivului, membri ai Consiliului local, dar și iubitori ai sportului, în general, și ai handbalului, în special.

Invitat de seamă al evenimentului a fost Radu Voina, campion mondial la handbal, antrenor și cetățean de onoare al Sighișoarei.

Narcisa Lecușanu, originară din Bacău, este singura româncă membră a Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal. Printre performanțele sale sportive se numără: argint la Campionatul Mondial din Rusia (2005), bronz la Campionatul Mondial Universitar (1996), locul I în Cupa Macedoniei cu Kometal Skopje (1997 și 1998), locul II cu Borussia Dortmund în Germania (1999), locul II cu Ikast Bording Elitte în Danemarca (2004), locul II cu Aalborg DH în Danemarca (2006), aur în Supercupa României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007), aur în semifinala Ligii Campionilor cu Oltchim Râmnicu Vâlcea (2009).

După finalizarea carierei sportive a activat în Federația Română de Handbal, în Federația Europeană de Handbal și în Ministerul Tineretului și Sportului.