Nou șef la Poliția Locală Sighișoara

Primarul Municipiului Sighișoara a anunțat public că serviciul Poliția Locală are un nou șef, după plecarea lui Alb Ioan. Este vorba de Bucilă Codreanu, cu experiență în domeniu, dar și în administrația publică.

”Mă bazez pe experiența și pregătirea domnului Bucilă pentru a reuși ca activitatea Poliției Locale să fie una eficientă. Știu că misiunea nu este una ușoară, având în vedere rezultatele din ultimii ani, însă îmi doresc ca sighișorenii să vadă și să simtă utilitatea acestui serviciu public”, a declarat Ioan Iulian Sârbu.

Bucilă Codreanu a terminat Facultatea de Științe Juridice și Administrative din Brașov și are un Master în ”Managementul ordinii și al siguranței publice” la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. În vârstă de 50 de ani, el și-a început activitatea în anul 1995, în calitate de gardian public. Ulterior a devenit inspector teren în cadrul Primăriei și inspector protecția mediului. Din 2016 lucrează în cadrul Poliției Locale.

Până acum, într-adevăr nu am fost cel mai bine organizați, doi oameni pe tură vă dați seama că nu aveau cum să facă față în tot orașul. Mi-am propus să schimb modul de abordare. Să fie mai multe patrule în teren. Însă, când vom pune în practică, concret, am să vă spun mai multe. Ideea este că va exista o responsabilizare a fiecărui agent. Știu că unii oameni nu sunt foarte mulțumiți de noi, însă cu o colaborare strânsă, atât cu cei din cadrul Primăriei, cât și cu cetățenii, putem avea rezultate bune. Avem și noi rolul nostru, cu atribuții clare stabilite de lege. Sunt unele atribuții care poate se suprapun cu cele ale Poliției Naționale, însă nu se exclud. Fiecare suntem pe linia noastră. Printr-un management bun al Poliției Locale se vor vedea rezultatele. Cetățeanul să fie mulțumit, până la urmă, de serviciile pe care le oferim. Asta contează, să asigurăm prin activitatea noastră un climat de ordine și siguranță în municipiu. Îi mulțumesc domnului Primar pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. Am să îmi dau toată silința să nu dezamăgesc”, a declarat noul șef al Poliției Locale.