Petiție online pentru păstrarea curățeniei în Sighișoara

Asociația AUM a finalizat prima campanie de ecologizare a orașului nostru după încheierea stării de urgență sanitară. În 17 iunie, timp de 3 ore, grupul de tineri implicați în proiectul european de solidaritate ”SOS Sighișoara Renaște”, dar și voluntari din oraș, din țară și din străinătate, au strâns deșeuri aruncate în pădurea din zona Vila Franka: ambalaje de mâncare, recipiente de băuturi, piese de autovehicule, scutece, produse de igienă intimă și lucruri destinate consumului casnic.

Cu prilejul acestor campanii a fost inițiată o petiție online ce urmărește conștientizarea și responsabilizarea comunității asupra modului în care ne păstrăm orașul curat și îngrijit.

”Sighișoara este casa a mai bine de 26.000 de locuitori, iar fiecare dintre noi avem datoria de a îngriji sau, cel puțin, de a respecta domeniul public, fie el centrul istoric bine cunoscut sau pădurile de la capătul orașului. Este datoria noastră civică și umană de a proteja mediul în care ne petrecem cea mai mare perioadă din viață, mediul în care copiii noștri se dezvoltă și cresc, mediul care ne oferă siguranță și un loc pe care să-l numim „acasă”.

Solicităm locuitorilor orașului să își asume responsabilitatea aruncării deșeurilor în locurile special amenajate precum și semnalarea depozitelor de gunoaie ilegale către instituțiile responsabile. De asemenea, solicităm instituțiilor locale de resort o mai bună organizare a colectării deșeurilor din oraș și din pădurile care aparțin Sighișoarei precum și amplasarea mai multor panouri de conștientizare a păstrării curățeniei, un număr mai mare de containere pentru gunoi, atât în zona centrală, cât mai ales în zonele periferice ale orașului. Solicităm susținerea acțiunilor de ecologizare, realizate de către ONG-urile locale, prin participarea și implicarea directă a comunității și a instituțiilor locale de resort, astfel existând posibilitatea de a crește nivelul de conștientizare a locuitorilor privind importanța mediului înconjurător.”, se arată în argumentația organizației non-guvernamentale cu sediul în Sighișoara.