Planuri pentru organizarea primului festival de mâncare stradală

Festivalurile gastronomice au început să câștige teren și în spațiul românesc, sub influența apetitului și a simpatiei crescânde a românilor pentru acest fenomen importat din țări mature din acest punct de vedere, precum Thailanda, China, Vietnam, India sau SUA.

Orașul nostru ar putea intra și el pe harta festivalurilor dedicate consumului imediat de alimente și băuturi, cu o primă ediție a Sighișoara Food Festival, un eveniment pentru gurmanzi, pofticioși, turiști, tineri în căutare de distracție și nu numai.

Potrivit organizatorilor de la Atelier Meșteșug Românesc, particularitatea demersului lor exclusiv privat o constituie orientarea pe specificul zonal și evidențierea laturii culinare a Transilvaniei, prin îmbinarea elementelor medievale cu cele contemporane.

Proiectul prevede amenajarea unei zone cu restaurante mobile, a unei zone cu producători locali, a unei zone cu deserturi și a unei zone cu mâncare tradițională românească, unde, spun ei, ceaunul și mămăliga vor fi la loc de cinste.

În plus, vor fi organizate show-uri gastronomice live, activități de recreere, ateliere meșteșugărești și o piață de fructe și legume proaspete.

Prima ediție a festivalului este programată pentru perioada 7-9 august 2020 și are susținerea grupului de consilieri ai Uniunii Independente pentru Sighișoara, însă organizarea sa depinde în mare măsură de evoluția crizei sanitare.

Comentariile sunt închise.