Primul festival de mâncare stradală, organizat în perioada 13-15 august 2021

Municipalitatea a aprobat organizarea Sighișoara Food Festival, primul eveniment local de acest gen, care-și propune să promoveze arta gastronomică internațională și autohtonă, în completarea calendarului evenimentelor culturale.

La mijlocul lunii august, în cetatea medievală, se vor desfășura activități cultural-artistice și comerciale, cu zonă tradițională destinată producătorilor locali și regionali, precum și una dedicată copiilor, unde persoane abilitate vor prezenta aspecte legate de importanța mâncării sănătoase.

Programul cuprinde, printre multe altele, ateliere, cursuri, spectacole pentru copii, concerte, vernisaje, degustări de produse locale, concurs de mâncat ardei iute și concurs de mâncat burger.

Această primă ediție a festivalului gastronomic, un eveniment exclusiv privat, a fost propusă pentru organizare anul trecut, însă, din pricina pandemiei, ea a fost anulată. Este un proiect pe care îl gândesc împreună cu echipa mea de câțiva ani, iar ceea ce ne-a bucurat să descoperim a fost faptul că acest tip de proiect este unul pe care și sighișorenii și-l doresc de mult timp! Ne bucurăm că după multă trudă vom reuși să `punem în scenă` primul street food de pe meleagurile sighișorene. Suntem conștienți că este un proiect mare, însă suntem pregătiți să livrăm un street food atipic de care sperăm să se bucure cât mai mulți sighișoreni și turiști.”, dezvăluie Adrian Ștefănescu, organizator și, în același timp, creator al sosurilor picante ONZA Flavours.