Rata de incidență a infectărilor în Sighișoara a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori

Potrivit Hotărârii nr. 18/25.01.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, numărul infectărilor cu SARS-CoV 2 în mai multe localități mureșene a scăzut la 1,5/1000 de locuitori.

Sighișoara se află și ea în acest scenariu, astfel că prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile vine cu permisiuni precum creșterea capacității interioare a unităților de alimentație publică la 50%, organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 25 de persoane în interior și de maximum 50 de persoane în exterior și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății, organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu respectarea următoarelor măsuri ș.a.

Dacă scenariul verde se va menține, iar măsurile de prevenire a răspândirii virusului vor fi în continuare respectate, din 8 februarie vor fi deschise și unitățile de învățământ.