Râul Târnava Mare și pârâul Șaeș, igienizate de Ziua Mondială a Apei

Ziua de 22 martie este desemnată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Apei”. Astfel, cu acest prilej, la inițiativa reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Mureș și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sighișoara se desfășoară o campanie de igienizare în intravilanul municipiului Sighișoara a râului Târnava Mare și a pârâului Saeș.

Acțiunea de curățare se desfășoară astăzi și mâine, cu participarea formației de intervenție rapidă de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, formația de lucru Vânători și formația de lucru Odorheiu Secuiesc. De asemenea, parte activă din acest demers sunt și reprezentanți ai Primăriei și membri ai Asociației de Pescuit Sportiv Sighișoara.

În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite aduce în atenție câte o temă de relevanță mondială pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Anul 2021 abordează o temă de interes global – „Prețuiește Apa“, pentru a conștientiza să prețuim cea mai importantă resursă a planetei.

Ziua Mondială a Apei 2021 se va concentra pe tema valorizării apei, ea extinzându-se dincolo de problemele de stabilire a prețurilor pentru a include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei.