Școala de Muzică se mută în Sala „Ciprian Porumbescu”

Școala de Muzică, înființată în anul 1973 și afiliată acum Școlii Gimnaziale „Miron Neagu”, funcționa într-un spațiu privat inadecvat, pe strada Mănăstirii nr. 5 (foto), pentru care municipalitatea plătea o chirie lunară de 2.717 lei. S-a constatat că umezeala, mucegaiul, frigul și înghesuiala de acolo nu le fac bine copiilor, cadrelor didactice și instrumentelor muzicale, motiv pentru care Uniunea Independentă pentru Sighișoara a venit cu propunerea mutării școlii vocaționale în Sala Sander (Sala „Ciprian Porumbescu”), pe strada Turnului nr. 1, o clădire publică mult mai potrivită din punct de vedere al spațiului, al acusticii și al istoricului.

Aici au concertat, în 27 septembrie 1879, Johannes Brahms (la pian) și Joseph Joachim (la vioară). Tot aici a funcționat, între 1933 și 1948, Asociația Muzicală „Schassburger Musikverein” (Asociația Muzicală Sighișoreană).

Propunerea formațiunii a fost agreată de conducerea și de consiliul de administrație ale unității de învățământ, iar proiectul a primit aprobarea unanimă a Consiliului Local, astfel că, începând de-acum, cei peste 80 de copii înscriși la disciplinele pian, vioară și percuție vor avea parte de condiții civilizate.

Clădirea urmează să fie eliberată după mutarea personalului Centrului Național de Informare și Promovare Turistică în noul sediu de pe strada Octavian Goga, astfel că, în loc să fie abandonată, i se redă utilitatea de odinioară.