Sighișoara, blocată în trafic

Ne imaginăm deseori cum ar arăta Sighișoara fără acest trafic auto sufocant (foto sursa Facebook) și la posibilitățile ce ni s-ar deschide în față după devierea lui, în special a celui greu, pe o rută ocolitoare. Este un semn de maturizare colectivă faptul că discutăm tot mai frecvent și argumentat pe subiect, că ne-am implicat în campaniile de strângere de semnături pentru susținerea proiectului și că am înțeles că, în definitiv, este vorba de calitatea vieții noastre.

O astfel de investiție publică în orășelul nostru modest din toate punctele de vedere ar duce la dispariția coloanelor obișnuite, la diminuarea poluării aerului și a poluării fonice, la încetinirea degradării patrimoniului construit și la împuținarea accidentelor, dar mai ales la ivirea unui bun prilej de a regândi amenajarea teritorială pe criterii ce iau în calcul și componenta turistică.

Din păcate, clasa noastră politică, în cvasitotalitatea ei, incluzându-i aici pe toți parlamentarii de Mureș ce s-au bucurat sau se mai bucură de privilegiile demnităților publice, nu a manifestat preocupare pentru elaborarea și implementarea unei strategii de viitor care să vizeze infrastructura, descongestionarea traficului auto și grija pentru comunitatea locală pe care o reprezintă. În consecință, Sighișoara, recunoscută la nivel mondial, rămâne singurul oraș din România cu patrimoniu UNESCO traversat de o șosea europeană.

Nici sistemul de semaforizare de tip undă verde, pentru care municipalitatea ne-a luat din buzunare 1.008.381,66 de lei fără TVA, s-ar putea să nu aibă efectul scontat. În cel mai bun caz el ar servi drept remediu pentru efecte, și nu pentru cauză.

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, o parte din traficul auto aferent celor 5.5 km de șosea europeană este generat de noi, ca persoane fizice și juridice. În contextul în care omenirea se confruntă cu tot mai multe probleme de mediu și cu tot mai pronunțate schimbări climatice, orașul nostru duce o lipsă acută de programe elementare de conștientizare și de creștere a responsabilității, însă și de programe de înnoire a parcului auto al ATT și de stimulare a utilizării mijloacelor de transport în comun sau de deplasare alternative.

Potrivit Primăriei Sighișoara, numărul autoturismelor înregistrate la 31 Iulie 2019 pe persoană fizică a fost de 8.393, ceea ce însumează impozite locale de 1.800.748,47 de lei. La o populație estimată de 24.000 de locuitori, considerând că avem 8.000 de familii a câte 3 membri, rezultă o medie de 1 autoturism la fiecare familie (fără a fi puse la socoteală autovehiculele înregistrate pe persoană juridică). Pentru ele avem, însă, doar 3.924 de locuri de parcare de reședință, în 1.070 de garaje și 2.854 de locuri amenajate pe spațiul public.

Evident că, pentru a avea un oraș mai aerisit, mai puțin aglomerat și mai curat, e nevoie de șoseaua ocolitoare și de politici publice integrate, pentru care le solicităm imperativ autorităților să ia măsuri, dar, la fel de bine, e nevoie ca noi să ieșim din zona de confort imediat și să privim spre timpul ce-i urmează prezentului.