Sighișoara, pe itinerarul de lux „Ocolul Pământului cu trenul”

O agenție de turism din America de Nord are o ofertă inedită pentru turiștii cu dare de mână, inspirată de celebrul roman al lui Jules Verne „Ocolul Pământului în 80 de zile”.

În voiajul feroviar, denumit „Ocolul Pământului cu trenul” și considerat de agenție „The Ultimate Bucket-List Experience”, vor fi străbătute 4 continente și 13 țări, în decurs de 80 de zile. Plecarea se va face din Vancouver, Canada, în 28 august 2024, iar pasagerii au programate șapte itinerarii feroviare și escale în peste 20 de orașe emblematice din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, România, Turcia, India, Africa de Sud și Malaezia. Ei vor călători nu doar cu trenuri luxoase precum Rocky Mountaineer, Belrond Royal Scotsman, Orient Express sau Maharajahs’ Express, ci și cu avionul, prețul de persoană pornind de la 103.000 de euro.

În Europa, pasagerii vor trece prin Scoția, Londra, Paris, Veneția, Bulgaria, România și Turcia, capăt de linie fiind Singapore. Potrivit clubferoviar.ro, prima oprire pe teritoriul României este programată pentru 23 septembrie, la Sinaia. Vor urma Brașov, castelul Peleș, castelul Bran, Sighișoara (în a 58-a zi, adică pe 24 septembrie) și Sibiu.