Spitalul Municipal Sighișoara, desemnat unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19

Ieri, 7 Aprilie 2020, a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555, prin care se aprobă Planul de măsuri pentru pregătirea unităților medicale în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 și a listei unităților medicale ce asigură asistență pacienților suspecți sau testați pozitiv.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății, după ce România a depășit 2.000 de cazuri de pacienți infectați (scenariul 4 al stării de urgență).

În județul nostru, mai multe unități medicale au fost incluse pe lista celor care asigură asistență pacienților testați pozitiv în faza a II-a, dar și pe lista celor drept suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți. Este vorba de Spitalul Clinic Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș – corp clădire Chirurgie infantilă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș – corp clădire Chirurgie infantilă, toate centrele de dializă – tură suplimentară, Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș – cazuri grave și critice.

Al doilea municipiu desemnat cu unitate-suport este Sighișoara, înscrisă pe listă cu Spitalul Municipal – Compartimentul Pneumologie.

Conform planului de măsuri aprobat, pentru asigurarea protecției comunității locale, cadrele medicale sunt cazate în mai multe unități de primire turistică de pe raza municipiului.

Grupul de Comunicare Strategică a informat public că al 210-lea deces este al unei femei în vârstă de 60 de ani, care, în 5 Aprilie, a fost internată în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgu Mureș, acuzând febră, stare de astenie accentuată, cefalee și durere toracică. Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul Municipal Sighișoara, unde a fost confirmată pozitiv. Decesul a survenit în 7 Aprilie, pe fondul unor condiții medicale preexistente, precum boală cardio-vasculară și hipertensiune arterială.

Comentariile sunt închise.