Tariful pentru salubritate devine taxă de salubrizare

Potrivit unei informări publice a Primăriei, începând cu 1 noiembrie 2022 au apărut modificări la modul în care sighișorenii, dar și ceilalți locuitori ai județului Mureș, vor trebui să plătească pentru prestarea serviciilor de salubritate. Este o consecință a funcționării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș. Astfel, tarifele pentru salubritate devin taxă de salubrizare, care se va achita la casieriile Primăriei sau online. Termenele de plată sunt 31 martie, pentru primul semestru al anului, respectiv 30 septembrie, pentru al doilea semestru al anului.

Pentru lunile noiembrie și decembrie ale anului 2022 termenul de plată este 15 decembrie. Utilizatorii casnici vor plăti o taxă lunară de 13,74 lei de persoană, iar cei non-casnici o taxă anuală de 592,07 lei pe tonă. Ea se recalculează de ADI Ecolect Mureș/Consiliul Județean Mureș și se aprobă conform prevederilor legale în vigoare, în funcție de actualizările/modificările intervenite în structura componentelor sale.

Dată fiind stabilirea pe persoană fizică, în cazul utilizatorilor casnici, respectiv pe tonă, în cazul persoanelor juridice, beneficiarii trebuie să completeze o declarație de impunere, care se va depune în dublu exemplar împreună cu o copie după actul de identitate sau după actul de înființare, pînă în 5 decembrie 2022. În cazul nedepunerii, obligația de plată va fi stabilită din oficiu.

Toate informațiile sunt publicate pe pagina de Internet a Primăriei Municipiului Sighișoara (butonul Taxa Salubritate).