Târnava S.A. a început producția de echipamente medicale de protecție

Cu o capacitate de producție lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosință, fabrica va produce măști și halate, dar și articole auxiliare, precum cearșafuri pentru spitale. Echipamentele medicale sunt realizate din țesături speciale, certificate Oeko-tex, au standardul ISO 9001:2015 și sunt achiziționate din România și Germania.

La sfârșitul acestei săptămâni, 1949 Târnava va finaliza prima serie de combinezoane medicale. Capacitatea de producție este de circa 2.000 de bucăți pe zi. “Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producția articolelor de modă și de uniforme. În două săpămâni, a trebuit să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime și am dat drumul la producția de echipamente medicale, ca să ne putem ține angajații și să asigurăm continuitatea business-ului, dar și să susținem instituțiile medicale cu produse românești, la prețuri juste”, declară Cristina Hâncu, director general 1949 Târnava.

Târnava Sighișoara sau 1949 Târnava, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care au produs cămăși pentru bărbați. Fabrica a pornit ca o cooperativă meșteșugărească și a devenit companie de stat în 1962. În 1997, a devenit o companie privată, cu capital exclusiv românesc.

Sursa: www.angajatorulmeu.ro