Tronsonul 7 din zidul Cetății, în plin proces de consolidare

La începutul lunii martie a.c., odată cu îmbunătățirea vremii, au început lucrările de consolidare și restaurare a tronsonului 7 din zidul Cetății medievale. Este vorba de partea de nord a zidului de apărare, de lângă Biserica Romano – Catolică, aleea perimetrală și scările de la bază.

În urma concluziilor studiului geotehnic, s-a stabilit că principalele cauze ale degradărilor au fost infiltrațiile din apele pluviale și adâncime de fundare insuficientă. Astfel, acum, se intervine pentru remedierea acestor probleme.

„De asemenea, în baza parteneriatului pe care îl avem cu Institutul Național al Patrimoniului, luna viitoare se dă startul unui concurs internațional de soluții pentru restaurarea întregii Cetăți. Nu mai vreau să avem proptele, trebuie acționat cât de repede este cu putință”, a declarat primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan Iulian.

Valoarea totală a contractului este de 420.758,94 lei, termenul de execuție este de 6 luni, iar firma executantă este SC Bau Dom Invest SRL.