Veress Ladislau, cetățean de onoare al Sighișoarei

Cea mai înaltă distincție civică îi va fi acordată de municipalitate domnului Veress Ladislau, în semn de apreciere și recunoștință pentru aportul adus în domeniul farmaceutic.

Noul cetățean de onoare își desfășoară activitatea profesională în Sighișoara începând din anul 1979. În anul 1991 a întemeiat aici prima farmacie privată, în care a dezvoltat peste 70 de preparate proprii ce se pot elibera fără prescripție medicală.

Activitatea sa deosebită desfășurată în receptură a fost recompensată de Colegiul Farmaciștilor din România cu Premiul de Excelență, în cadrul galei din 2019. Meritele sale în domeniul sănătății au fost recunoscute și de Președintele Ungariei, care l-a distins cu Crucea de Aur („Magyar Arany Érdemkereszt”) (foto sursa Internet).

Totodată, domnul Veress Ladislau desfășoară o bogată activitate științifică: a publicat, în ziarul județean Népújság, peste 50 de articole despre medicina populară; a publicat, în anul 2020, cartea „Materia Medica” (în limbile maghiară și română), urmată, în anul 2022, de o ediție în limbile maghiară, română și germană; a publicat, în anul 2021, cartea „La granița medicinei populare și a medicinei oficiale” (în limba maghiară).

A fost consilier local în perioada 2000-2004 și este un participant activ la viața religioasă a Bisericii Reformate, unde a ocupat funcții la nivel local și în conducerea eparhiei din Ardeal. 

În ultima perioadă a amenajat, în Casa Rosenthal, o frumoasă colecție istorică de obiecte farmaceutice.