Vom avea un ghid de bune practici pentru colectarea separată a deșeurilor

Intrarea orașului nostru în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Mureș (SMIDS) vine cu unele modificări aplicabile de la 1 ianuarie 2023. Cu acest prilej, vom avea posibilitatea de a ne informa corect și de a ne asuma responsabilități în prevenirea aruncării lor necontrolate, se arată într-o postare a Uniunii Independente pentru Sighișoara, în calitate de inițiator al proiectului.

Este vorba, în premieră, de un ghid de bune practici și recomandări pentru colectarea separată a deșeurilor, a cărui elaborare și promovare a fost hotărâtă unanim în ședința ordinară a Consiliului local din 29 septembrie 2022.

Demersul este cu atât mai util cu cât, între timp, Primăria a anunțat obținerea unei finanțări europene în valoare de 3.830.914 lei, fără T.V.A, pentru înființarea unui centru pentru colectare voluntară a deșeurilor ce nu pot fi colectate în sistemul clasic (îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, anvelope, electrice, electrocasnice, baterii, materiale din construcții și demolări, cadavre de animale). În paralel, se caută finanțare pentru achiziționarea unor insule ecologice digitalizate, care să asigure servicii moderne și performante de salubrizare.